ponedjeljak, 15. ožujka 2010.


"Jelica"
Rađena za Gavrilović!


Jelica je zapakirana u kutiju od trešnjinog drveta u kutiji se nalazi i brošura o nastanku same skulpture od gline do bronce. Ovo je primjer ekskluzivnog i unikatnog poklona!







Sveti Franjo sa pticama.
Kip Sv. Franje ima spiralnu kompozicoju koju prate ptice i njegova haljina.
Skulptura Sv. Franje krče sa zemaljskog i uzdiže se nebeskom.

Pogled na kip Sv. Franje pogled od iza.



2. NAGRADA

IDEJNO RJEŠENJE SPOMENIKA PRIPADNICIMA 108. PJEŠAČKE BRIGADE HVO-a

BRČKO DISTRIKT

Prvi element: Majka koja tuguje za svojim izgubljenim sinom“

Skulptura je personifikacija „Majke“ koja tuguje za svojim sinovima (Majka Domovina) te svih onih koji također tuguju i nose u sjećanju poginule.

Njezin stav, iako je žalostan, ujedno je i čvrst, odvažan i ponosan bez obzira na vjetar koji snažno puše u njezine haljine. Vjetar je personifikacija rata, nemira i boli.

Drugi Element: „Oltar“

„Oltar“ predstavlja posmrtni spomenik svim poginulima iz 108. pješačke brigade HVO-a Brčko Distrikt. Drugim riječima taj monolitan kubus od granita predstavlja i stoji iza svih poginulih.

Ruka „Majke“ simbolički je okrenuta prema kubusu, na kojem će biti isklesan tekst i obilježja Hrvatske usklađen sa željama predstavnika 108. pješačke brigade, a predviđeno je da se na njega postavlja i vijenac svake godine na dan sjećanja.

Treći element je zamišljen kao klupa, mjesto gdje će se sjediti i u mislima odati počast poginulima. Te mjesto gdje će se ljudi sastajati i pričekati jedan drugoga!












Kip Pape Ivana Pavla II na otoku Krku

 Loopa Uskrsli Krist na grobnici.